ReceptenVoeding

Eiwitshake Maken met Kwark – Eiwitshake Zonder Eiwitpoeder

posted by fitofniet 27 mei 2018 0 comments
Eiwitshake maken met kwark

Heb jij je ook wel eens afgevraagd hoe je een gezonde eiwitshake maakt en dit zonder het gebruik van eiwitpoeder? In dit artikel vertel ik hoe je dit eenvoudig kunt maken. Een eiwitshake maken met kwark stelt weinig voor en het past binnen ieder voedingsschema (zowel voor afvallen als om spieren te kweken). Het is dus zeker de moeite waard om deze eiwitshake uit te proberen!


Eiwitshake maken met kwark

Persoonlijk vind ik dit één van de eiwitrijke fitness shakes is die over het hoofd wordt gezien. Belangrijker is dat niet veel ingrediënten aan te pas komen en het binnen een handomdraai klaar is. Daarnaast als je moeite hebt om elke dag een bak kwark te eten maar toch aan je dagelijkse hoeveelheid eiwitten wilt voldoen, is dit een prima oplossing daarvoor!

Voordat we aan de slag gaan, loop ik met jullie door wat je nodig hebt qua ingrediënten en keukengerei.

Ingrediënten: Wat belangrijk is om in huis te hebben is onder andere het volgende:

  • 2 Granny Smith appels
  • 1 bak Franse magere kwark (500 gram)

Keukengerei: Qua keukengerei moet je het volgende hebben:

  • Een blender (Ga wel voor een goede blender mocht je nog geen blender hebben)
  • Een lepel
  • Schilmesje


De bereidingswijze van deze fitness eiwitshake is als volgt. Schil twee Granny Smith appels en snijd deze door midden en deze beide helften vervolgens ook door tweeën. Nu is de appel in vier stukken gesneden. Verwijder het klokhuis en het steeltje.

Gooi deze in de blender en voeg 500 gram Franse magere kwark toe. Zet de blender aan en blend totdat de stukjes appel vermalen zijn. Voilà en de fitness eitwitshake is klaar!

Dit eiwitshake recept is voldoende voor één grote shakebeker of twee glazen van 0,4 liter.

Mocht deze gezonde eiwitshake niet helemaal voldoen aan jouw smaak, omdat het iets te zuur is of alsnog teveel naar kwark smaakt, dan kun je eventueel overwegen om er wat fruit naar eigen keuze  eraan toe te voegen.

Daarnaast geef ik als tip mee om de shake na het trainen te drinken. Uit persoonlijke ervaring kan ik mededelen dat deze fitness eiwitshake zwaar op de maag valt en dit niet als prettig wordt ervaren tijdens het trainen.

Voedingswaarde:

Hieronder vind je nog een lijst met de voedingswaarde van dit eiwitshake recept:

  • Calorieën: 377 kcal
  • Eiwitten: 46 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Vetten: 1,4 gram

Afhankelijk van welke ingrediënten of de hoeveelheid die jij gebruikt, is de bovenstaande lijst slechts een indicatie.You may also like

Leave a Comment