FitnessFitness Transformaties

Fitness en Kickboksen Hebben Mij Gemaakt Tot Wie Ik Ben!

posted by fitofniet 7 januari 2017 0 comments
fitness en kickboksen

Vanaf de basisschool was ik altijd diegene die werd gepest. Voornamelijk, omdat ik altijd mijn mond dicht hield en nooit iets terug deed. Ik was het jongetje met die bril en die lelijke sproeten! De jongen zonder vrienden die vaak werd geslagen. School was een hel voor mij. Zo begon mijn passie voor fitness en kickboksen.


Fitness en kickboksen waren mijn redding

In mijn jeugd is er veel gebeurd. Zowel thuis als op school. Door de thuissituatie (ouders die problemen hadden) heb ik op veel scholen door heel Nederland gezeten. Op elke school was het weer hetzelfde verhaal. Hierdoor werd ik onzeker, waardoor ik niks meer durfde te zeggen. Ik was dus altijd een loner.

Dit verhaal bleef maar doorgaan. Toen ik eenmaal klaar was met de basisschool ging ik net als ieder ander naar de middelbare school. Hier besloot ik alles te veranderen. Ik was onzeker over mijn bril dus ik nam lenzen. Ook een ander kapsel. Ik werd meer zelfverzekerd, maar dit was nog niet alles. Ik besloot mijzelf aan te sluiten bij een sportschool, maar was nog totaal onbekend met alle fitness apparaten.

De broer van een goede vriend van mij sportte gelukkig daar ook. Zo begon ik met hem en zijn kameraad mee te trainen. Ik was erg geobsedeerd door fitness. Gelukkig ben ik dat nu nog steeds. Maar naast fitness had ik nog een droom. Fitness en kickboksen samen.

Ik wou altijd al kickboksen maar had hier nooit een kans voor gehad. Geen geld, geen kickboksschool in de buurt en ga zo maar door. Totdat ik erachter kwam dat mijn sportschool op een andere verdieping een bokspaal had staan. Vanaf dat moment begon ik twee tot drie keer in de week, na mijn krachttraining een uurtje te kickboksen.

Een droom die uitkwam

fitness-en-kickboksen-cardio
In het begin was het erg lastig. Ik moest in mijn eentje trainen, want ik had niemand die me dat kon leren. Youtube heeft me hiermee aardig kunnen helpen. Maar dat was niet genoeg voor mij, ik wilde meer!

Ik kwam iemand tegen op de sportschool die ik van jongere leeftijd al kende. Hij gaf mij gymles op de basisschool en ik wist dat hij erg goed was in kickboksen. Ik besloot om op hem af te stappen en hem te vragen of  hij mij kickboksles wilde geven.

Vanaf dat moment ging alles beter. Ik deed wat ik leuk vond, was meer zelfverzekerd en kwam voor mezelf op. School was geen hel meer. Ik durfde meer met mensen te praten en ik genoot van de sport.

Rond dezelfde periode kwam ik in contact met mijn stiefbroer. Ik besloot om hem te bezoeken tijdens mijn vakantie. Hij zei meteen dat ik mijn sportkleding en bokshandschoenen mee moest nemen.

Eenmaal daar gingen we dezelfde dag nog naar zijn kickboksschool. Ik vond het geweldig. Aangezien mijn stiefbroer al jaren aan kickboksen doet, kon hij mij ook goed helpen. Ik werd niet alleen door hem geholpen, maar kreeg ook van meerdere mensen van de kickboksschool advies en feedback.

Zo leerde ik de kickbokstechnieken zo goed mogelijk uit te voeren. Dankzij dit hele proces, kreeg ik meer zelfvertrouwen en kwam ik meer en meer voor mezelf op. Het lukte ze niet meer om mij te pesten op school.

Op de middelbare school was het altijd leuk tijdens de gymlessen. Soms mocht ik zelfs helpen met lessen te geven en alles in elkaar zetten. Zo begon ik dus ook andere kinderen te introduceren aan kickboks. Ik begon mijn droom eindelijk te leven.

Hoe zit het nu na al die jaren?

Maar laten we het eens hebben over nu. Ik ben inmiddels al 20 jaar oud en heb nog steeds een liefde voor fitness en kickboksen. Maar ik ben nog steeds niet klaar!

Ik wil zoveel mogelijk leren en tegelijkertijd probeer ik ook om alle kansen daarvoor te pakken. Nu train ik ook met een boksleraar en probeer ik op deze manier mezelf te perfectioneren. Dit geldt ook voor mijn kickboksleraar waar ik me vooral focus op de traptechniek.

Fitness en kickboksen hebben mijn leven veranderd. Van de jongen die altijd over zich heen liet lopen, naar een zelfverzekerde jongen met een motto. Kortom, mijn doelen proberen te bereiken en niet stoppen totdat ik ze heb bereikt.

Door mijn verhaal te delen, hoop ik andere te helpen om ook zelfvertrouwen te ontwikkelen. De boodschap die ik wil overbrengen met dit verhaal, is dat alles haalbaar is. Onder welke omstandigheden dan ook, zolang je er maar zelf in gelooft! Natuurlijk horen tegenslagen erbij. Iedereen heeft ze en alleen jij kan jezelf hier bovenop helpen. Ook jij bent speciaal op je eigen manier en kan ook je doelen bereiken als je 100% ervoor gaat. Laat vooral niemand dat van je afpakken!

Zo hebben fitness en kickboksen mijn leven veranderd!

You may also like

Leave a Comment