FitnessFitness TransformatiesSpiermassaTrainingsschema's

Fitness Schema voor Spiermassa – Fitness Schema Beginners

posted by fitofniet 5 oktober 2016 0 comments
fitness-schema-voor-spiermassa

We weten allemaal hoe lastig het is om als beginner spieren op te bouwen als je niet weet hoe het precies moet. Daarom is een goed fitness schema voor spiermassa essentieel. Misschien vraag je nu al af wat nou het ‘beste’ fitness schema is voor een beginner. Toch?


Fitness Schema Voor Spiermassa

Tegenwoordig zijn er veel schema’s online te vinden. Echt HEEL veel.

fitness-schema-google
Iedere website beweert dat hun fitness schema DÉ beste is. Persoonlijk heb ik als beginner heel veel schema’s uitgeprobeerd. Toch kreeg ik bij één bepaald soort fitness schema de beste resultaten als het gaat om spieren opbouwen. Het vinden van een goed fitness schema was echter niet het enige aspect waar ik tegenaan liep.

Voor velen is beginnen met fitnessen al een uitdaging op zich. Ook voor mij was dit het geval. Dat kwam doordat ik niet zo goed wist wat ik moest doen NADAT ik mezelf had ingeschreven op een sportschool.

Hoe krijg ik snel een afgetraind lichaam?

Wat is het beste fitness schema voor spiermassa?

Welke fitness oefeningen moet ik gaan doen?

Kortom, ik had meer dan genoeg vragen maar weinig antwoorden. Een van de schema’s die ik heb uitgeprobeerd is het 3 daagse split schema (3×12).

  • Maandag: Borst & schouders & Triceps
  • Woensdag: Rug & Biceps
  • Vrijdag: Benen & Buik

Dit schema heb ik een jaar lang uitgeprobeerd. Hoewel ik wat aan spiermassa was aangekomen, was mijn kracht niet echt toegenomen.

Ik zocht een ander fitness schema voor spiermassa, waarmee ik betere resultaten kon behalen. Toen heb ik een goede vriend van mij, Stefan lamers (tegenwoordig een online personal trainer), die al jaren op de sportschool zat en veel kennis op dit gebied had, gevraagd of hij een goed fitness schema voor me had om spiermassa te kweken.

Stronglifts 5×5 Fitness Schema

Stronglifts 5×5 Fitness Schema

Toen ik voor het eerst het stronglifts 5×5 fitness schema had gekregen had ik mijn twijfels erover.

Ik kende bijna niemand op mijn sportschool die ervaring had met dit schema. Toch wist mijn maatje mij te overtuigen waarom dit fitness schema het meest effectief zou zijn voor de beginners en het opbouwen van spiermassa.

In het begin moest ik heel erg wennen aan het schema. Ik deed nu veel meer compound oefeningen.

Ik trainde nu nog steeds 3 keer in de week maar de intensiteit en het volume van mijn trainingen waren nu veel hoger. Volume is het totaal verrichte werk per spiergroep. 

Ik kreeg 2 trainingsschema’s met daarin uitgelegd op welke dagen ik ieder schema moest gaan uitvoeren. Zie onderstaande afbeelding.

fitness-schema-voor-spiermassa-stronglifts1

Het doel was om iedere week het gewicht per kant met 1,25 te verhogen. Zodra ik faalde met het voltooien van de 5 sets van 5 herhalingen, moest ik het gewicht per kant met 1,25 verlagen en de week daarop weer proberen.

Afgezien van de goede resultaten, vond ik persoonlijk ook dat het een fijn schema was om mee te werken.

Ik kon met veel plezier de oefeningen uitvoeren. Want ook plezier is belangrijk tijdens het trainen.

You may also like

Leave a Comment