FitnessFitness Transformaties

Fitness Transformatie | Fitness als hobby |

posted by fitofniet 20 oktober 2016 0 comments
fitness transformatie Ruslan

Voordat ik begon met fitnessen zat ik op voetbal, van mijn 13de tot 18de. De reden dat ik stopte met voetbal was een zware enkelblessure. Ik wilde wel een beetje fit blijven dus besloot ik te gaan fitnessen.
Toentertijd had ik nul verstand van fitness, daarom had ik iemand nodig om mee te trainen. Samen met een kameraad van mij ging ik naar de plaatselijke sportschool. Het was niet al te groot, maar had meer dan genoeg te bieden voor beginners zoals wij. Dit was het begin van mijn fitness transformatie.


Mijn Fitness Transformatie

In het begin was het vooral wennen aan verschillende fitness oefeningen. Bankdrukken en dumbell-curls waren mijn favoriet, omdat ik de ‘pump’ meer voelde. Een aantal weken na mijn inschrijving verhuisde de sportschool naar een beter, groter en meer uitgerust pand waar veel meer trainingsmogelijkheden waren.

Na een jaar trainen, waarin meer gratis chocolademelk werd gedronken dan dat we spieren kweekten, besloot ik om over te gaan naar een andere sportschool. Daar trainde mijn beste maatje al en het fijne was dat hij ook een beetje verstand van fitness had.

De eerste paar maanden samen trainen met je beste maatje is vooral lol hebben en minder serieus trainen, zeker als jullie beiden beginners zijn. Meestal gingen we 2 of 3 keer in de week trainen en in de vakanties bijna nooit. Want hey, het moest ook wel een beetje leuk blijven!

Na anderhalf jaar besloten we dat het tijd werd om serieus te trainen. We gingen standaard 3 keer per week naar de sportschool; maandag, woensdag en vrijdag. Maandag werd vooral de borst getraind, samen met de triceps. Woensdag trainden we schouders, af en toe met buikspieren erbij. En op de vrijdag, vlak voor het weekend, trainden we onze rug en de biceps. Zoals je misschien ziet, skipten wij in het begin de beroemde “leg-day”.

Huidige Trainingsschema

Dag 1 (Borst en triceps)

 • Dumbbell bench press (3 x 8)
 • Incline dumbbell bench press (3 x 8)
 • Dumbbell flyes (3 x 8)
 • Triceps cable pushdown (3 x 8)
 • Machine flyes (3 x 8)
 • Dips – Chest version (3 x 8)
 •  Knee raises (3 x 10)
 • Leg raise (3 x 10)

Dag 2 (Quads, hamstrings en kuiten)

 • Barbell squat (3 x 8)
 • Legg extensions (3 x 8)
 • Stiff legg deadlift or squat (3 x 8)
 • Legg curls (3 x 8)
 • Standing calf raises  (3 x 8)
 • Seated calf raises (3 x 8)
 • Sit up (3 x 10)
 • Side crunch ab (3 x 10)

Dag 3 (Schouders en trapezius)

 • Military press (3 x 8)
 • Overhead dumbbell press (3 x 8)
 • Dumbbell lateral raises (3 x 8)
 • Bent over dumbbell flyes (3 x 8)
 • Dumbbell shrugs (3 x 8)
 • Face pulls (3 x 8)
 • Hanging leg raises (3 x 10)
 • Medicine side ball twists – Russian twist (3 x 10)

Dag 4 (Rug en biceps)

 • Deadlifts (3 x 8)
 • Pull up (3 x 8)
 • Wide grip lat pulldown (3 x 8)
 • Bent over barbell row (3 x 8)
 • Incline dumbbell curl (3 x 8)
 • Hammer curls (3 x 8)
 • Hanging knee raises (3 x 10)
 • Dumbbell side bends (3 x 10)

Tegenwoordig probeer ik op basis van een vierdaagse trainingssessie alle belangrijke spiergroepen in een week tijd zoveel mogelijk te trainen. De trainingsschema’s wissel ik elke 12 weken af. De fitness oefeningen omvatten de volgende spiergroepen: biceps/triceps, borst, schouders, trapezius, buik en benen. Dus, je krijgt kortgezegd een volledige workout, waarbij alle spiergroepen worden aangepakt. De bovenstaande foto is genomen in de tijd dat ik nog aan het bulken was. Mijn fitness transformatie doel waar ik op dit moment naar streef is om mijn vetpercentage te verlagen om een beter afgetraind lichaam te krijgen.

Supplementen

Als laatste wil ik kort wat vertellen over supplementen, aangezien dit ook een onderdeel is geweest van mijn fitness transformatie. Toen ik samen met mijn beste maatje begon te trainen, gebruikten we allebei vooral whey eiwitpoeder en Creatine. Soms haalden we ook wel afslank pillen, vitaminepillen of Aminos. De laatste 1,5 jaar gebruik ik alleen nog maar whey eiwitpoeder omdat ik niet altijd aan mijn dagelijkse hoeveelheid eiwitten kan komen.

Bodyenfitshop

You may also like

Leave a Comment